Webshop


Naast dat ik meubels op aanvraag (ver)maak, probeer ik restmateriaal van dergelijke projecten ook een mooie bestemming te geven. Dat resulteert in unieke objecten die nog op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.

Wil je meer weten over een van deze objecten of wil jij de nieuwe eigenaar worden? Stuur dan een bericht naar info@smouthout.nl


Buikkastje

Gemaakt van een uitgeleefd kastje, grondig gereinigd en opnieuw gelakt. Door het aanpassen van de details (greepjes, pootjes, bovenblad) en de kleurstelling heeft het kastje nu weer een moderne uitstraling.

Materiaal: gelakt spaanplaat, massief eiken en leren handgreepjes

Buitenmaat 77 x 42 cm, 67 cm hoog

Binnenmaat lades ca 57 x 30 x 10/11/14 cm

Fun fact: Met dit kastje ben ik op de foto gegaan voor mijn promotiemateriaal.


Zwart zuiltje

Gemaakt van een oud TV-meubel, waarvan de lades zijn gebruikt in een haltafel. Bergruimte met vaste legplank is te bereiken via een onopvallende push-to-open deur.

Ideaal om een kamerplant, mooie vaas of ander kunstwerk in het oog te laten springen.

Materiaal: gefineerd spaanplaat en vurenhout, mat zwart afgelakt.

Buitenmaat 46 x 46 cm, 67 cm hoog

Kastruimte 41 x 41 cm, resp. 36 en 19 cm hoog

Fun fact: in het bovenblad zijn de kleine oneffenheden en butsen niet helemaal glad geschuurd of opgevuld. Zo blijft er wat karakter behouden van het eerdere ‘leven’ van deze kast.


Vogelhuisjes

Gemaakt van reststukken van een douglashouten schutting. Een scharnierend deksel geeft de mogelijkheid af en toe in de kast te kijken. De bodem is geheel te verwijderen zodat het huisje eenvoudig gereinigd kan worden.

De invliegopening van Ø 32 mm is geschikt voor koolmezen en huismussen.

Materiaal: onbehandeld douglashout

Buitenmaat 22 x 18,5 cm x 37 cm (broedkast zelf is ca 17 x 15 x 30 cm)

Binnenmaat broedkast ca 11 x 13 x 25 cm

Fun fact: douglashout is van nature een duurzame houtsoort. Het hout kan onbehandeld buiten worden toegepast en er is dus geen beits of lak nodig.