Over SmoutHout


Mijn naam is Tim Smout en in 2022 heb ik SmoutHout opgericht om mijn vak als meubelmaker uit te gaan oefenen met een focus op duurzaamheid. Hierbij richt ik mij op het meubelvermaak, ook wel bekend als “upcycling”. Dat is niet alleen het hergebruiken van materialen, maar ze een nieuwe, betere bestemming geven.

Denk hierbij aan het gebruiken van oude meubels of overgebleven of afgedankt materiaal of hout, voor het maken van nieuwe meubels. Op maat welteverstaan.

Ik werk grotendeels op aanvraag (en dus op maat), waarbij het zowel mogelijk is om zelf de materialen/oude meubels aan te leveren, als mij de materialen te laten verzorgen. Mijn werkplaats is gevestigd in Utrecht, maar in overleg is het mogelijk om meubels te maken voor elke regio in Nederland.

Ik ben nog bezig met het inrichten van de website. Details volgens nog, evenals een kleine webshop met handgemaakte producten. Heb jij nu al een project in gedachten waarvan je benieuwd bent of ik daarbij iets voor je kan betekenen? Stuur me dan vooral alvast een email! Dat kan naar info@smouthout.nl