Portfolio


Sinds de start van SmoutHout heb ik aan diverse projecten gewerkt.

Op deze pagina laat ik je graag zien waar ik zoal aan gewerkt heb.


Tweede leven voor oude buikkast

Dit buikkastje is duidelijk goed gebruikt en werd nu afgedaan als ‘oude rommel’. Met een grondige aanpak zag ik kans van deze kast toch weer een pronkstuk te maken die niet misstaat in een hedendaags interieur.

Bankje van een oude wieg

De wens was om de herinneringen van de wieg te bewaren, maar dan verwerkt in een meubel dat weer een toepassing heeft. Zo ontstond het idee voor dit kinderbankje met opbergruimte. Zo blijft de sierlijke vormgeving en schildering van de wieg behouden, maar staat het niet als planken in de opslag.

Beschilderd oud multiplex met nieuw ecoplex

Buffetkast

Deze buffetkast had al meerdere verhuizingen en verfbeurten doorstaan, maar werd nu afgedankt. Na een grondige schoonmaak en restyling heeft hij weer toekomst.

Gelakt spaanplaat met massief eiken details

Plantentafeltjes

Drie plantentafeltjes die qua materiaal en vormgeving aansluiten bij de overige meubelen in de kamer. Voorzien van wieltjes, waardoor ze bij licht kantelen ook makkelijk verplaatst kunnen worden.

Massief houten kastplanken, gefineerd MDF en massief noten

Aanpassing kastenwand

De witte kastenwand was al netjes ingebouwd, maar ook wel sfeerloos en snel rommelig. Door de onderkast uit te bouwen kwam er ruimte om de TV neer te zetten, en met de kastdeurtjes oogt het geheel rustiger en warmer.

Gefineerd MDF met massief noten

Plantenzuiltje

Na het maken van onderstaande haltafel was de rest van het televisiemeubel over. Met zagen, schuren en lakken is de stapel resthout omgebouwd tot dit zuiltje met onopvallend kastje.

Gelakt spaanplaat met massief vuren

Wandplankje

Een plankje voor boven een commode, voorzien van decoraties die aansluiten bij de rest van de kamer. Gemaakt van oude planken van een inbouwkast en een reststukje van een zolderaftimmering.

Massief houten kastplank met reststuk MDF

Haltafel

Een op maat gemaakt tafeltje voor handschoenen, sleutels en andere kleine spulletjes. Gemaakt van een oude zolderaftimmering in combinatie met lades uit een oud televisiemeubel.

Gelakt MDF, massief vuren en bestaande lades